Doen jullie ook mee met de opruim estafette?

Oproep opruim Estafette

Krimpenerwaard Schoon organiseert van 14 t/m 19 september de Opschoonweek. Op zaterdag 19 september is de Landelijke Opschoondag, tevens de World Cleanup Day. Op deze dag worden wereldwijd opschoonacties georganiseerd. In ons land komen tienduizenden Nederlanders in beweging om samen met buren, verenigingen, sportclubs en scholen een dorp of stad op te schonen. Doen jullie ook mee?

We gaan niet alleen zoveel mogelijk zwerfafval inzamelen op straat, langs het fietspad of in het park, dit jaar gaan we ook met elkaar informatie verzamelen over het soort zwerfafval dat in onze leefomgeving ligt. Om welk zwerfafval gaat het en waar is het gevonden?  

Aanmelden
Wij dagen scholen, buurt- en sportverenigingen en de gemeente uit om met ons zwerfafval aan te pakken en in kaart te brengen. Krimpenerwaard Schoon en de gemeente stellen hiervoor materialen beschikbaar zoals veiligheidshesjes, handschoenen, grijpers en vuilniszakken. Gemeente Krimpenerwaard voert het ingezamelde afval af. Aanmelden voor deelname aan de opruim estafette kan t/m. ma. 31 augustus 2020 via een e-mail naar: ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net.  

Nieuwe kans!
Van 16 t/m 21 maart jl. stond de opschoonweek gepland. Helaas bracht de Corona pandemie ons programma
in de war en werd het opschonen geannuleerd. Van 14 t/m 19 september 2020 komen wij opnieuw in actie om Krimpenerwaard schoon te krijgen. Onder voorbehoud, wij houden de ontwikkelingen van het Corona-virus goed in de gaten.

Bij de uitvoering houden wij ons vanzelfsprekend aan de RIVM-regels en we stemmen direct af met Nederland Schoon die in september samen met de Plastic Soup Foundation de landelijke opschoonacties coördineert. Volwassen begeleiders houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar en de kinderen.
Voor kinderen t/m 12 jaar en voor middelbare scholieren worden protocollen opgesteld. Deze zijn aan het begin van het schooljaar, in september, beschikbaar.  

Schoon Belonen
Steeds meer vrijwilligers ruimen zwerfafval op. Daar zijn we trots op.
Wil je vaker de omgeving van jouw vereniging of school opschonen?
Informeer dan naar de mogelijkheden van Schoon Belonen.

Naast complimenten voor ieder z’n inzet zijn er ook leuke prijzen te winnen. Houd onze website in de gaten www.krimpenerwaardschoon.net of neem voor meer informatie contact op met Simone Abel, via simone@krimpenerwaardschoon.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *