Kom in actie op World Clean-up Day

Zaterdag 19 september is de World Clean-up Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, geven 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Medewerkers van gemeente Krimpenerwaard steken hun handen uit de mouwen en gaan zwerfafval opruimen en in kaart brengen waar het meeste afval ligt. Doet u ook mee?

Van 14 tot en met 19 september gaan scholieren, inwoners en wethouders zwerfafval te lijf. Op 14 september trappen medewerkers van gemeente Krimpenerwaard de opschoonweek officieel af in Lekkerkerk. Wethouder Hofman roept inwoners op dit goede voorbeeld te volgen. “Op zaterdag 19 september gaan in verschillende kernen in Krimpenerwaard inwoners op pad om zwerfafval te rapen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten. Vanzelfsprekend houden we rekening met de coronamaatregelen. Kinderen zijn ook welkom onder begeleiding van een ouder. Zo zorgen we dat de kernen van de Krimpenerwaard weer vrij zijn van zwerfafval.“

Wilt u liever uw eigen straat zwerfvuil vrij maken? Dat kan natuurlijk ook. Maak samen met uw buren, op gepaste afstand van elkaar, de omgeving schoon. Dat is nog gezellig ook. U kunt zich aanmelden via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net .

Stichting Krimpenerwaard Schoon stelt materialen beschikbaar, zoals knijpers, handschoenen en vuilniszakken. Na uw aanmelding hoort u waar u de spullen op kunt halen. Na de opruimactie, kunt u de materialen samen met het ingezamelde afval, hier ook weer inleveren.

Doe mee en inspireer anderen
Deel in de week van 14 t/m 19 september een leuke foto in actie op sociale media en tag Krimpenerwaard Schoon https://www.facebook.com/zwerfvuilruimen of https://twitter.com/zwerfvuilrapers. Wij delen dan het bericht. Hopelijk inspireren we hiermee anderen ook om zwerfvuil op te ruimen.

Deel en win
Deel ook indrukwekkende ‘voor en na’ foto’s en de locatie waar het zwerfvuil opgeruimd is. Onder de inzendingen verloten we een mooie prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *