Samen in actie voor een schone gemeente

Foto Janet de Graas

Vandaag heeft Stichting Krimpenerwaard Schoon samen met Wethouder Hofman winkeliers en inwoners verrast met een leuke attentie van Nederland Schoon. Deze actie is bedoeld om bekend te maken dat het mogelijk is om plastic afval te scheiden in het winkelgebied en om aandacht te vragen voor ‘de 25 meter regel’.

Schoon winkelgebied
De uitdeelactie, een bezem en blik aan winkeliers, kon rekenen op veel enthousiasme. Voor de meeste ondernemers is het vanzelfsprekend en houden hun straat schoon. Dat terwijl het overgrote deel nog nooit gehoord had van de 25 meter regel. Dit is een wettelijke verplichting om de omgeving van de winkel in een straal van 25 meter schoon te houden. Uit onderzoek blijkt dat het effect van deze regel zeer de moeite waard is: het gebied wordt beter bezocht, levert meer op én er is minder geld nodig om het schoon te houden. “Als iedereen zijn steentje bijdraagt, levert dit een mooie schone omgeving op. En daar zijn we allemaal bij gebaat”, zegt wethouder Hofman.

Foto Janet de Graas

Plastic scheiden in de openbare ruimte
De coaches van Nederland Schoon gingen het gesprek aan met inwoners over de nieuwe prullenbakken. Gemeente Krimpenerwaard heeft in alle kernen enkele duobakken geplaatst. Het grote voordeel hiervan is dat we plastic verpakkingen kunnen recyclen.  Deze bakken hebben twee vakken: één voor restafval en één voor plastic verpakkingen. Dit is een proef van zes maanden om te onderzoeken wat het effect is op het scheiden van afval in de openbare ruimte.

Doe u mee?
Van 16 t/m 21 maart is de opschoonweek in Krimpenerwaard. Dan komen inwoners, scholieren en buurtverenigingen in actie om de buurt op te schonen. Ergert u zich aan zwerfafval en wilt u ook iets doen? De Opschoonweek is een uitstekend moment om daar mee te starten. Maak uw eigen straat of wijk schoon samen met uw buren. Dat is nog gezellig ook. Aanmelden kan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *